Mostar

Potvrđeno – Pas napao psa i njegovog vlasnika

Napad se dogodio u ponedjeljak večer u središtu Mostara a infomacija se prije službene potvrde proširila i društvenim mrežama.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2023. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak večer u Mostaru pas je napao drugog psa i njegovog vlasnika, potvrđeno je za Bljesak.info u MUP-u HNŽ.

Naime, napad se dogodio u ponedjeljak večer u središtu Mostara a infomacija se prije službene potvrde proširila i društvenim mrežama.

Potraga za vlasnikom

Navodno je riječ o američkom stafordskom terijeru, a napad se odvio u Ulici kralja Tomislava. Iz policije nam nisu ponudili više detalja, osim potvrde da se napad dogodio.

Na društvenim mrežama su se, nakon napada, pojavile objave u kojima vlasnici napadnutog psa traže vlasnika Staforda.

''Molim čovjeka čiji je staford večeras napao mog psa na Aveniji da se javi, jer je moj pas izujedan, isto kao i žena koja ga je vodila. Želimo da nam kaže je li pas pelcovan'', navodi se u jednom postu.

Kazne

Nenošenje brnjica, šetnja bez povodca, napadi pasa prema zakonu u HNŽ spadaju u kategoriju kršenja javnog reda i mira.

U Zakonu o javnom redu i miru u HNŽ u članku 31. piše slijedeće: "Tko na javnom mjestu izvodi psa ili druge životinje bez povodca ili brnjice ili tko dovede psa ili druge životinje na mjesto gdje to nije dopušteno, kaznit će se novčanom kaznom od 100 KM na licu mjesta. Ako su prekršajem iz stavka 1. ovog članka prouzročene teže posljedice ili narušeno zdravlje i život ljudi, počinitelj će se kazniti novčanom kaznom od 500 do 800 KM, ili kaznom zatvora do 60 dana. Tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na bilo koji drugi način nehumano postupa s njima, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 600 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close