Sud BiH

Potvrđena oslobađajuća presuda za promet oružja

Redžoviću i šestorici ostalih je na teret bilo stavljeno da su nabavljali vatreno oružje i streljivu koje su krijumčarili iz BiH u Srbiju, kao i na područje Njemačke te prodajom ostvarili značajnu imovinsku korist
Vijesti / Crna Kronika | 30. 01. 2018. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prizivno vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostupanjsku presudu kojom su Izet Redžović, Haris Hodžić, Mustafa Šemić, Nikola Pandža, Muhamed Mehmeti, Mensad Sijarić i Mario Prce oslobođeni krivnje za neovlašten promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Kao razloge za oslobađajuću prvostupanjsku presudu iz srpnja prošle godine, Vijeće je navelo da su naredbe za provođenje posebnih istražnih radnji, koje je kao dokaz izvelo Tužiteljstvo BiH, bile nezakonite i nisu potkrijepljene iskazima svjedoka niti drugim materijalnim dokazima te što nije dokazan međunarodni element.

Redžoviću i šestorici ostalih je na teret bilo stavljeno da su nabavljali vatreno oružje i streljivu koje su krijumčarili iz BiH u Srbiju, kao i na područje Njemačke te prodajom ostvarili značajnu imovinsku korist.

Potvrđen je i dio presude kojim su Pandža i Prce oslobođeni krivnje za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, prenosi BIRN - Justice Report.

Kopirati
Drag cursor here to close