Promet oružjem i vojnom opremom

FUP uhitio jednu osobu zbog prebacivanja oružja u Sloveniju

Uhićena osoba iz Travnika zbog neovlaštenog prometa oružja i vojne opreme
Vijesti / Crna Kronika | 07. 01. 2018. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine jučer lišili slobode osobu iz Travnika incijala A. K. (1986. god.), koja se dovodi u vezu s kaznenim djelom organiziranog kriminala, a u vezi s neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme te proizvodima dvojne namjene.

Asistenciju prilikom ovih aktivnosti je pružilo Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanske županije.

Osoba lišena slobode se sumnjiči da je u prethodnom razdoblju organizirala posredstvom drugih osoba iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju.

Navedena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će biti u zakonskom roku, uz izvještaj o izvršenom kaznenom djelu, proslijeđena u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

U okviru navedenih policijskih aktivnosti, a na osnovu naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz podršku pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, danas su na dvjema lokacijama na području Zenice izvršeni pretresi objekata koje koriste osobe za kojima se još traga budući da se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Federalna uprava policije nastavlja suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Slovenije te aktivnosti na identifikaciji osoba i dokumentiranju kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close