I pustili psa na policajce

Potvrđena optužnica protiv trojice Širokobriježana koji su uzgajali indijsku konoplju

Optuženi se sumnjiče da su u mjestu Gostuša, Široki Brijeg, zasadili više sjemenki indijske konoplje od kojih su iznikle 54 stabljike
Vijesti / Crna Kronika | 19. 12. 2017. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke optužilo je tri osobe iz Širokog Brijega zbog sumnje da su neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu i sprječavali službene osobe u obavljanju službene radnje. Radi se Marku Lončaru (38), Branimiru Reziću (38) i Ivici Lasiću (38), potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva.

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao raspravu radi izjašnjenja o krivnji za 8. siječanj 2018. godine.

''Optuženi se sumnjiče da su u mjestu Gostuša, Široki Brijeg, zasadili više sjemenki indijske konoplje od kojih su iznikle 54 stabljike. 6. rujna 2017. godine policijski službenici PU Široki Brijeg zatekli su optužene u zasadu i namjeravali ih lišiti slobode. U tom trenutku optuženici su na njih pustili psa pasmine 'Američki staford' koji je počeo režati i kretati se prema policijskim službenicima. S obzirom da je pas došao u neposrednu blizinu, osjećajući se ugroženo policijski službenici su ustrijelili psa, nakon čega su lišili slobode optužene'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Tužiteljstvo je predložilo da se od optuženika trajno oduzmu pronađene stabljike, kao i predmeti kojima je kazneno djelo počinjeno.

Kopirati
Drag cursor here to close