Nečovječno postupanje

Potvrđena optužnica protiv Petrovića za zločine u Ljubuškom

Petrović je u svojstvu pripadnika Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane (HVO) optužen za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika od travnja do sredine lipnja 1993. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 12. 2023. u 11:57 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu protiv Joze Petrovića, koji se tereti za nečovječno postupanje i nanošenje ozljeda ratnim zarobljenicima u vojnom zatvoru u Ljubuškom.

Petrović je u svojstvu pripadnika Vojne policije Hrvatskog vijeća obrane (HVO) optužen za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika od travnja do sredine lipnja 1993. godine.

"On je u vremenskom periodu od mjeseca travnja 1993. godine do sredine mjeseca lipnja 1993. godine, u vojnom zatvoru, u prostorijama bivšeg Ministarstva unutarnjih poslova u Ljubuškom, nečovječno postupao i nanosio ozljede tjelesnog integriteta H.L. i M.Š., ratnim zarobljenicima pripadnicima Armije BiH", stoji u priopćenju Tužiteljstva.

Navodi se u priopćenju i da je tijekom istrage prikupljena opširna materijalna dokumentacija, saslušan veći broj svjedoka, a putem međunarodne pravne pomoći ispitan osumnjičeni.

Kopirati
Drag cursor here to close