Sud BiH

Potvrđena optužnica krijumčaru migranata uhićenom u Mostaru

U optužnici se navodi kako je optuženi migrante povezao prema Mostaru, s namjerom njihovog daljnjeg prelaska u Republiku Hrvatsku.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2021. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Muharemović Nisveta (1992.) da je radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi sudjelovao u krijumčarenju migranata s područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

Državljanin BiH tereti se da je u mjesecu ožujku 2020. godine, u Sarajevu, s vozilom kojim je upravljao, za ugovoreni novčani iznos kao nezakonitu imovinsku korist, povezao više osoba, ilegalnih migranata sa područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

U optužnici se navodi kako je optuženi migrante povezao prema Mostaru, s namjerom njihovog daljnjeg prelaska u Republiku Hrvatsku i dalje prema zemljama EU, kada je na širem području Mostara, otkriven u izvršenju kaznenog djela od strane policijski djelatnika PU Mostar.

Optuženi se tereti da je, prijevozom omogućio nezakonit boravak više krijumčarenih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo Krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH koji je istu potvrdio.

Kopirati
Drag cursor here to close