Donacija Crvenog križa Njemačke

Migrantima stigli šatori iz Petrinje

Nekoliko mjeseci od potresa šatori više nisu potrebni obiteljima pa je Crveni križ BIH dogovorio s Crvenim križem Njemačke preuzimanje 118 obiteljskih šatora koji su se nalazili u Hrvatskoj.
Vijesti / Flash | 08. 06. 2021. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šatori koji su donirani iz Društva njemačkog Crvenog križa obiteljima stradalim u potresu bit će dodijeljeni migrantima u BiH.

Naime, nakon nekoliko mjeseci od potresa šatori više nisu potrebni obiteljima pa je Crveni križ BIH dogovorio s Crvenim križem Njemačke preuzimanje 118 obiteljskih šatora koji su se nalazili u Hrvatskoj.

Primopredaja donacije je izvršena dana 08.lipnja u 12:00 sati u skladištu Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine, uz prisustvo predstavnika Ambasade Savezne Republike Njemačke, Njemačkog Crvenog križa, Hrvatskog Crvenog križa i Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine.

Društvo Crvenog križa Bosne i Hercegovine je dio Mreže nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca jugoistočne Europe.

Njihov cilj je jačanje regionalne suradnje koristeći najbolju praksu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Međunarodnog komiteta Crvenog križa i partnerskih sestrinskih nacionalnih društava naročito u oblasti pripravnosti i odgovora na katastrofe.

Kopirati
Drag cursor here to close