Tragedija u Hercegovini

Stolac: Potres za sobom odnio prvu žrtvu

Više pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Domu zdravlja Stolac tijekom noći
Vijesti / Crna Kronika | 23. 04. 2022. u 00:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba je umrla od posljedica potresa u Hercegovini. Riječ je o djevojci rođenoj 1994. godine.

IZ Kantonalne bolnice dr. Safet Mujić za portal "Avaza" potvrđeno je da je preminula djevojka E. S. (1994.), koja je u teškom stanju dovezena iz Stoca.

Unatoč naporima liječnika i dugoj reanimaciji djevojka je podlegla ozljedama. Njeni roditelji su lakše ozlijeđeni. Na njihovu kuću u mahali Kukavac se obrušila ogromna stijena.

Foto: Bljesak.info / Stolačka policija na terenu
Foto: Bljesak.info / Stolačka policija na terenu

Zbog sigurnosti, novinarske ekipe su pomaknute s lokaliteta mahale Kukavac, koja je i dalje  rizično područje u kojem je oštećeno više kuća.

Iz Doma zdravlja u Stocu nam je rečeno da su imali i veći broj građana s napadom panike.

"U Dom zdravlja Stolac javilo se nekoliko ljudi s ozljedama, a jedna osoba je teže ozlijeđena i prebačena je za Mostar. Lakše ozlijeđeni građani su imali ogrebotine, iščašenja skočnog zgloba uslijed bijega od potresa, te manjih ozljeda po glavi. Svi su nakon pružene pomoći pusteni kućama. Što se tiče stanja u gradu ima nekoliko oštećenja fasada na kućama, a Civilna zaštita će dalje procijeniti stanje na terenu", kazao je za medije dr. Kazimir Raguž.

Materijalne štete u Stocu se još uvijek zbrajaju. Više objekata, naročito onih starijih je oštećeno. Štetu je pretrpio i objekt Doma zdravlja Stolac.

Foto: Bljesak.info / popucali zidovi u Čapljini

Na području Čapljine, te Ljubinja oštećeno je nekoliko objekata, te automobili koji su se nalazili u blizini zgrada s kojih su se obrušili dijelovi fasade.

Podsjetimo, snažan potres pogodio je večeras Bosnu i Hercegovinu. Prema prvim informacijama, jačina je 6,0, a epicentar je bio 15 kilometara od Stoca.

Potres se osjetio u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine.

Od jačine potresa sve je podrhtavale gotovo jednu minutu, a građani koji žive na višim katovima prijavljuju da su im padale stvari.

Kopirati
Drag cursor here to close