AfD

Političar iz BiH pod istragom u Njemačkoj

Vijesti / Crna Kronika | 15. 10. 2016. u 12:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Freiburgu pretresla je stan političara desno-populističke Alternative za Njemačku (AfD) Dubravka Mandića u okviru istrage koja se protiv tog odvjetnika i političara rođenog u Sarajevu vodi zbog optužbi o nanošenju uvreda, javljaju njemački mediji u subotu.

"Nakon nekoliko kaznenih prijava zbog uvrede državno odvjetništvo je izvršilo pretres jednog AfD-ovog političara u Freiburgu a pritom je zaplijenjen jedan laptop", priopćilo je državno odvjetništvu u Karlsruheu.

Više medija javlja kako se radi o AfD-ovom političaru Dubravku Mandiću kojeg su vodeći političari stranke Zeleni, Claudia Roth, Cem Oezdemir i Antun Hofreiter tužili zbog nanošenja uvrede.

Mandić je nedavno na svojem Facebook profilu objavio fotomontažu poznate fotografije s Procesa nacističkim zločincima u Nuernbergu na kojoj su glave vodećih nacista zamijenjene glavama aktualnih političara među kojima i kancelarke Angele Merkel ali i spomenutih političara stranke Zeleni.

AfD savezne pokrajine Baden-Wuerttemberg je osudilo postupak vlasti tvrdeći da se radio o "polemično-satiričnoj" kritici rada vodećih političara. Stranka kaže da se radi o napadu na slobodu iznošenja mišljenja te da se na taj način pokušavaju ušutkati političari koji im smetaju.

"U Turskoj se ljudi zbog izražavanja vlastitog mišljenja, kako je to učinio Mandić, redovito zatvaraju. Žele li zastupnici Roth, Oezdemir i Hofreiter turske uvjete i u Njemačkoj?", stoji u priopćenju AfD-a za Baden-Wuerttemberg.

Dubravko Mandić je odvjetnik, dijete useljenika iz Bosne i Hercegovine i kao političar AfD-a je veće nekoliko puta izazvao pozornost javnosti drastičnim izjavama.

Zbog izjave kako je Barack Obama postao predsjednik samo kako bi ispunio "kvote za crnčuge" je protiv njege i proveden postupak za izbacivanje iz stranke koji je obustavljen. AfD je stranka koja se ističe po svojoj kritici izbjegličke politike savezne vlade, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close