Na 21 lokaciji

Policijski pretresi u ZDK-u

Pretresi su na 19 lokacija u Kaknju i dvije lokacije u Ilijašu i Bihaću
Vijesti / Crna Kronika | 19. 05. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rano jutros, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeti su istovremeni pretresi na devetnaest lokacija u Kaknju i dvije lokacije na području Ilijaša i Bihaća.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “MREŽA IV”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela neovlaštene proizvodne i stavljanja u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i trgovine ljudima, prenosi BHRT.

Aktivnosti u okviru akcije “MREŽA IV” se poduzimaju u suradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Kantonalnog suda u Zenici, Općinskog suda u Zenici i Općinskog suda u Bihaću.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “MREŽA I”, “MREŽA II” i “MREŽA III” koje su provedene u 2016., 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija, priopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

Kopirati
Drag cursor here to close