Kladanj

Policija uhitila svoga šefa

Vijesti / Crna Kronika | 06. 04. 2017. u 12:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Kladnja pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije provode aktivnosti po nalogu Županijskog tužiteljstva, potvrđeno je za N1 u MUP-u TŽ.

Informacija je potvrđena i u Tužiteljstvu TŽ gdje je rečeno da se aktivnosti vrše po naredbi Općinskog suda, a da su na terenu pripadnici MUP-a TŽ iz Odjeljenja za organizirani kriminal.

"Akcija se provodi po našem nalogu, a po naredbi Općinskog suda. Odjela za organizirani kriminal MUP-a TŽ je na terenu i vrši aktivnosti", rekao je za N1 Admir Arnatuović, glasnogovornik Tužiteljstva TŽ.

Kako saznaje N1 među objektima u kojima se vrše pretresi je i policijska postaja u Kladnju, a među uhićenima su i uposlenici Policijske postaje Kladanj.

'Dnevni avaz' je objavio kako je zapovjednik Policijske postaje Kladanj Džavid Avdibašić priveden u jutrošnjoj akciji. Pored Avdibašića, kako piše 'Avaz' uhićeno je još nekoliko osoba, a više informacija o akciji i uhićenima bit će dostupno tijekom dana.

On je osumnjičen za kazneno djelo 'Odavanje službene tajne' i 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja'. Slobode je lišen i H.A., zaposlenik Šumskog gazdinstva Kladanj, a osumnjičen je za kazneno djelo 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja'.

Po naredbi Općinskog suda Živinice danas su obavljeni pretresi na dvije lokacije, u Policiijskoj postaji Kladanj i Šumskom gazdinstvu Kladanj, nakon čega su ove osobe lišene slobode, priopćeno je iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva.

Ova akcija MUP-a i Tužiteljstva TŽ je nastavak rada na predmetu u kojem je prije mjesec dana slobode lišen i pritvoren Reuf Avdibašić, direktor Šumskog gazdinstva Kladanj, a koji je osumnjičen za kazneno djelo 'Primanje dara ili drugih oblika koristi' i 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja'.

Iz tužiteljstva podsjećaju da je Reuf Avdibašić, između ostalog, osumnjičen zbog toga što je od direktora jednog gospodarskog društva iz Gračanice primio dar u iznosu od 1600 eura, a kako bi toj firmi pogodovao u poslovanju sa Šumskim gazdinstvom Kladanj.

Kopirati
Drag cursor here to close