"Oganj"

Policija traga za sudionicima u paljevinama automobila u Hercegovini

"Dokumentirani su izvještaji protiv tri lica, ali ne možemo razdvajati tko je za što osumnjičen i je li u pritvoru onaj tko je neposredni izvršitelj paljevine, jer u cilju istrage ne možemo davati detalje".
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2023. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U policijskoj akciji "Oganj", koju sprovode pripadnici Policijske uprave Trebinje, dokumentirani su izvještaji za paljevinu sedam automobila i postavljanje eksplozivne naprave na području Trebinja, protiv tri lica, od kojih je jedno već uhićeno, a dvojica su u bijegu, rečeno je na polugodišnjoj press-konferenciji Policijske uprave Trebinje, pišu Nezavisne.

Načelnik ove uprave Siniša Laketa nije želio da otkrije detalje istrage koja se još vodi, osim da je jedan već uhićen, a druga dvojica su u bijegu, te da je jedan od trojice osumnjičen da je zapalio vozila, a druga dvojica da su ga angažirala za paljevine.

Ne može se razdvajati tko je za što osumnjičen

"Dokumentirani su izvještaji protiv tri lica, ali ne možemo razdvajati tko je za što osumnjičen i je li u pritvoru onaj tko je neposredni izvršitelj paljevine, jer u cilju istrage ne možemo davati detalje", kazao je Laketa.

Iako je nejasno jesu li dvojica koji su angažirali počinitelja i pravi nalogodavci, ili su oni samo posrednici, jer se žrtve paljevina na prvi pogled ne mogu dovesti u vezu jedni sa drugima, Laketa tvrdi da imaju dokaze o njihovim djelima i da će javnost o lociranju i uhićenju lica za kojima se traga biti blagovremeno informirana.

"U konkretnim slučajevima i do sada prikupljenim, nepobitnim materijalnim dokazima, radi se o pritvorskom predmetu gdje je jedno lice u pritvoru, utvrđeno je da su dva lica dogovarala, identificirala žrtve, a jedno lice je palilo vozila", ponovio je Laketa.

Porast kaznenih djela

On je kao jedan od najbitnijih rezultata Uprave u prvih pola godine, osim rasvjetljavanja paljevina, istaknuo i četiri kaznena djela i 54 prekršaja kod zloupotreba opojnih droga, sa oduzetih 26 kilograma marihuane, gram i po kokaina, određene količine amfetamina i drugih opojnih droga, kao i mobilnih telefona i raznih drugih stvari koje se koriste kod izvršenja ovih kaznenih djela.

Izdvojio je i uhićenje u Trebinju lica koje je u Srbiji ubilo čovjeka, a koji je potom predan srbijanskim kolegama, te operativne akcije "Kalibar", "Rent a car", kao i "Lovćen", u kome je na području Crne Gore izvršena milijunska prevara banke.

Laketa i njegove kolege, načelnik Sektora policije Miodrag Janković i načelnik Odjeljenja krim policije Velibor Vukoje, složili su se da je u proteklih šest mjeseci evidentiran blagi porast kaznenih djela i narušavanja javnog reda i mira, ali su to, kako kažu, rezultati povećane aktivnosti same policije u Hercegovini, gdje najavljuju i još više rada, naročito oko ugostiteljskih objekata, s obzirom na turističku sezonu i veći priliv ljudi posebno u Trebinju.

Kopirati
Drag cursor here to close