Prijetnja bombom

Policija otkrila detalje drame ispred Doma zdravlja u Doboju

"Zbog psiho-fizičkog zdravlja osobe sinoć nije bio moguć razgovor s njim kako bi se utvrdili razlozi njegovog čina, pa policija i dalje radi na dokumentiranju predmeta", kazao je Radinković.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 11. 2021. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da se dobojsko Okružno javno tužiteljstvo još nije izjasnilo o vrsti krivičnog djela koje je u ovom gradu počinio muškarac čiji su inicijali D.K. (82), prijeteći da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći.

"Zbog psiho-fizičkog zdravlja osobe sinoć nije bio moguć razgovor s njim kako bi se utvrdili razlozi njegovog čina, pa policija i dalje radi na dokumentiranju predmeta, a u četvrtak će biti izvršen pretres kuće koju koristi u potrazi za eventualnim eksplozivnim sredstvima. Muškarac ima prijavljeno prebivalište u Sarajevu, a nastanjen je u dobojskom naselju Bukovica Mala. Raspolažemo informacijama da je prije ratnih sukoba bio zaposlen u policiji u Sarajevu na upravno-pravnim poslovima", kazao je Radinković na konferenciji za novinare, piše RTRS.

Krizna situacija

Pojašnjavajući sinoćnju kriznu situaciju, Radinković je naveo da je policija u 19:40 sati zaprimila prijavu od radnika dobojske Hitne pomoći da je po dolasku ispred objekta Službe hitne pomoći starija osoba ručnom bombom "M-75" zaprijetila mobilnoj ekipi saniteta koja je po prethodnom pozivu za zdravstvenu pomoć otišla po njega u Bukovicu Malu.

Radinković kaže da su radnici uspjeli napustiti sanitetsko vozilo, a da su pripadnici opće i prometne policije osigurali šire područje, dok je jedinica Žandarmerije osigurala uži prostor.

"Formiran je stožer na nivou Policijske uprave, a angažirana su bila i dva pregovarača koja su počela pregovore s navedenom osobom u 20:50 sati. Pregovori su trajali do 22:40 sati", naveo je Radinković.

Prebačen na psihijatriju 

On kaže da, osim početnih prijetnji mobilnoj ekipi, ova osoba nije nikome prijetila i da je tijekom pregovora inzistirala na liječničkoj pomoći i određenim lijekovima, odbijajući prijedloge pregovarača da odloži bombu, nakon čega će mu zdravstvena usluga biti i pružena.

Nakon uhićenja, pružena mu je zdravstvena pomoć u prostorijama Hitne pomoći, a potom je prebačen na Odjel psihijatrije u Bolnici u Doboju.

Podsjećamo, policija u Doboju u srijedu navečer je blokirala prostor ispred Službe hitne pomoći Doma zdravlja nakon dojave da je jedna osoba blokirala sanitetsko vozilo te da kod sebe ima bombu.

Prostor oko Doma zdravlja odnosno dijelova ulica Nemanjina i Kralja Petra Prvog bio je blokiran.

Kopirati
Drag cursor here to close