Što kaže MUP?

Policija objavila svoju verziju subotnjeg sukoba u Mostaru

''Policija je djelovala preventivno i operatvno na terenu te su spriječili već najavljene tuče navijačkih skupina'', navode iz MUP-a.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 11. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP HNŽ objavio je u ponedjeljak službenu verziju sukoba huligana u gradu Mostaru.

Iz MUP-a navode kako su djelovani preventivno te spriječili veće izgrede.

''Dana 13.11.2021. godine oko 13.55 sati u PU Mostar dojavljeno da u Ulici Kardinala Stepinca. točnije na zidu jedne kladionice, grupa NN osoba pripadnici navijačke skupine ''Red Army'' pišu grafit ''1981'' preko već postojećeg grafita ''HŠKZ'' koji su prethodno nacrtali pripavnici navijačke skupine ''Ultras''.

Dolaskom na mjesto događanja policijski službenici su upozorili NN osobe da se udalje sa navedene lokacije, jer su iz smjera Centra II primjetili skupinu NN osoba pripadnika ''Ultrasa''. Isti su bili maskirani crnim kapama i zaštitnim maskama, držeći u rukama razne drvene, metalne predmete, kamenice i pirotehnička sredstva.

Policijski službenici pokušali su spriječiti fizički kontakt i tuču navijačkih skupina upozorenjem, to su tek uspjeli uporabom službenog naoružanja, pucali su više hitaca upozorenja u zrak, sve u cilju spašavanja osobe koja je ležala na pločniku nepomična.

Oko 15.00 sati uspostavljen je javni red i mir, jedna osoba od sudionika nereda teže je povrijeđena i dva policijska službenika imaju lakše tjelesne povrede, materijalna šteta je pričinjena na dva poslobna objekta.

Obirom da je na temelju prikupljenih sigurnosno-obavještajnih podataka prijetila opasnost od novih sukoba, noću 13. i sutradan 14. studenog MUP HNŽ kao ispomoć je angažirao i postrojbu za posebne namjene i drugih županijskih MUP-ova. Policija je djelovala preventivno i operatvno na terenu te su spriječili već najavljene tuče navijačkih skupina'', navode iz MUP-a.

Inače, obračun više desetaka osoba dogodio se u subotu u popodnevnim satima kod nekadašnjeg mostarskog Hotela Ero.

Kako je danas potvrdio MUP, do incidenta je došlo zbog ocrtavanja navijačkih grafita u tom dijelu grada.

Devetnaestogodišnji E.P.(2002) koji je u navijačkim neredima teško ozlijeđen i dalje je životno ugrožen.

''Radi se o teškim tjelesnim ozljedama koje su opasne po život. Hospitaliziran je na Odsjeku za neurokiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja'', rečeno je za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Naime, mladić je nakon ukazane liječnike pomoći u kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić hitno prevezen u SKB Mostar gdje je ustanovljeno da je zadobilo teške tjelesne ozljede opasne za život. U SKB-u Mostar bio je podvrgnut hitnoj operaciji glave. 

Kopirati
Drag cursor here to close