Rodoč

Mostarac tvrdi: Policija ga izvela iz kuće i (greškom) pretukla

Kako je kazao, oko 23:30 na vrata kuće u Rodoču pozvonila mu je interventna policija koja je, kako su mu kazali, imala prijavu na njega.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 01. 2023. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čim sam izašao iz kuće, uhvatili su me za glavu i bacili na pod gdje je njih 12 interventnih policajaca mene udaralo'', kazao je za Bljesak.info, Alen Jusufović koji tvrdi kako ga je policija u četvrtak oko 23:30 brutalno pretukla.

Kako je kazao, oko 23:30 na vrata kuće u Rodoču pozvonila mu je interventna policija koja je, kako su mu kazali, imala prijavu na njega.

''Kad sam ih pitao kakva je prijava i zbog čega, nisu mi odgovorili. Bio sam u kući sa ženom i troje maloljetne djece i rekli su mi da izađem''.

''Čim sam izašao, bacili su me na pod i 12 njih me je tuklo po cijelom tijelu nakon čega su otišli. Nitko od njih nije mi se ni predstavio. Kad je žena vidjela što se događa, izašla je izvan kuće sa djetetom u naručju misleći kako nju neće dirati, no jedan od njih je bez razmišljanja krvnički uhvatio za ruku i povukao, tako da je i ona izvadila ozljedni list''.

Foto: Bljesak.info / Nalazi

'''Naravno, bio sam i ja na pregledu na CUM-u, te nakon pregleda isti ti policajci zaustavili su me na cesti gdje su mi rekli kako je riječ o rutinskom pregledu te su me lišili slobode i sproveli u policijsku postaju gdje su mi rekli "Alene, vratit ćemo ti dokumente, ali nema potrebe da izlaziš s ovim u javnost''', te kazali kako je to bila prijava od neke žene za koju se uspostavilo da je sve slagala nakon čega su mi se i oni ispričavali'.

Foto: Bljesak.info / Nalazi

Na CUM-u su Jusufoviću i njegovoj supruzi utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Foto: Bljesak.info / Nalazi

Podsjetimo, ovo nije prvi put da mostarska policija "provodi zakon" na sebi svojstven način.

Tako se možemo prisjetiti slučaja s kraja kolovoza prošle godine kada su policijski službenici tukli uhićenika prilikom njegovog izvođenja iz vozila.

No to nije jedini slučaj kršenja ovlasti mostarskih policajaca, pa se prisjetimo i snimke brutalnog premlaćivanja mladića u blizini Franjevačke crkve u travnju 2021. godine.

Zbog prekoračenja svoje ovlasti, dvojica mostarskih policajaca odmah su udaljeni s dužnosti te je pokrenuta istraga, a našli su se i pod sankcijama.

"Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može biti mjesto među policijskim službenicima", rečeno je tada iz MUP-a HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close