Stigla mailom

Dojava o bombi u UKC RS, evakuirani pacijenti i osoblje

Policijski službenici preuzimaju sve mjere i radnje i trenutno vrše kontradiverziijske preglede
Vijesti / Crna Kronika | 10. 10. 2022. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci stigla je dojava o bombi, potvrđeno je za N1. Prijetnja o postavljenoj bombi na UKC-u Republike Srpske stigla je putem elektronske pošte oko 16:30.

Policijski službenici preuzimaju sve mjere i radnje i trenutno vrše kontradiverziijske preglede, potvrđeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

O svemu je obaviješten i dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

Osoblje, kao i svi pokretni pacijenti, evakuirani su iz zgrade UKC-a, a prioritet policijskim službenicima je izvršene KDZ pregleda u onim dijelovima UKC-a u kojima su smještene najranjivije kategorije i pacijenti čiju evakuaciju nije moguće sprovesti i koji zahtijevaju konstantnu njegu medicinskog osoblja.

“Zaposlene u UKC Republike Srpske, naše pacijente i njihove obitelji uvjeravamo da su poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi se osigurala sigurnost, a MUP-u Republike Srpske se zahvaljujemo na pravovremenom reagiranju i profesionalnosti. Osuđujemo što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaje nesigurnosti i straha”, priopćeno je iz UKC RS.

Kopirati
Drag cursor here to close