Vrijedno 2,2 milijuna dinara

Bračni par pokušao prošvercati zlato u dječjim pelenama

Vrijednost nakita procijenjena je na više od 2,2 milijuna dinara (33.328,12 KM).
Vijesti / Crna Kronika | 09. 08. 2022. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Uprava Carine Srbije / Bračni par pokušao prošvercati zlato u dječjim pelenama 

Na prijelazu Preševo u Srbiji, carinici su u suradnji s policijom u ponedjeljak spriječili pokušaj dvoje putnika da u Pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit.

Vrijednost nakita procijenjena je na više od 2,2 milijuna dinara (33.328,12 KM).

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prijelaza za detaljan pregled izdvojen automobil Volkswagen pasat švicarskih registracijskih oznaka, kojim je iz pravca Makedonije ka Švicarskoj putovao mlađi bračni par, prenosi Nova.rs. 

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sjedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje Pampers pelena.

Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao točno jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica s dukatima "Franc Jozef", kao i lančića i prstenja.

Kako vrijednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrijednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procijenjeno na više od milijun dinara (16.664,06 KM).

Kopirati
Drag cursor here to close