Ubojstvo iz nehata

Pilot krilom aviona odrubio glavu padobrancu

Prije nego što je padobranac iskočio iz letjelice, nije bilo konzultacija o putanji kojom će avion letjeti, pišu novine.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 11. 2023. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuskom pilotu zabranjeno je letenje nakon što je krilom aviona odrubio glavu padobrancu. 40-godišnjem Nicolasu Galyju glava je odrubljena samo nekoliko trenutaka nakon što je skočio iz letjelice u srpnju 2018.

Pilot, koji nije imenovan, proglašen je u utorak krivim za ubojstvo iz nehata i osuđen je na uvjetnu kaznu od strane kaznenog suda u Montaubanu, piše BBC.

Udruga Padobranske škole Midi-Pyrénées, koja je zaposlila pilota, kažnjena je s 20.000 eura. Kako navodi Le Parisien, odmah nakon što je padobranac iskočio iz zrakoplova pilot se počeo spuštati prema pisti aerodroma.

Prije nego što je padobranac iskočio iz letjelice, nije bilo konzultacija o putanji kojom će avion letjeti, pišu novine.

Odvjetnica žrtvinih rođaka Emmanuelle Franck je na ranijem ročištu osudila nepromišljenost i nemar pilota.

Predsjednik suda u jugozapadnoj Francuskoj također je istaknuo nedostatak komunikacije između žrtve i pilota. Od incidenta su pojačane sigurnosne mjere, a brifinzi su postali obvezni, dodaje se u izvješću.

Kopirati
Drag cursor here to close