Naselje Stup

Pet osoba uhićeno nakon što su dva radnika izgubila život u nesreći u Sarajevu

Velika tragedija dogodila se u srijedu ujutro na gradilištu u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića, u naselju Stup kada se na radnike obrušila se zemlja.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2020. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je uviđaj u sarajevskom naselju Stup, općina Ilidža, gdje su u srijedu prilikom izvođenja građevinskih radova poginule dvije osobe.

Nakon završenog uviđaja uhićeno je pet osoba.

''Zbog sumnje da su počinili teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u poslijepodnevnim satima uhitili su pet osoba, koje su smještene u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, te će, pod nadzorom dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, nad istim tijekom narednog dana biti nastavljena kriminalistička obrada'', priopćeno je iz MUP-a KS.

Naime, velika tragedija dogodila se u srijedu ujutro na gradilištu u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića, u naselju Stup kada se na radnike obrušila se zemlja.

U nesreći su poginula dva radnika, dok je treći zadobio ozljede.

Prim. dr. Tihomir Bera, iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, za Hayat.ba je kazao da su poginuli muškarci od 58 i 28 godina.

Ozljeđen je 60-godišnji muškarac koji je u stabilnom stanju, potvrdio je prim. dr. Bera, prenijelo je Oslobođenje. 

Kopirati
Drag cursor here to close