Kazne

Pazite gdje parkirate: Policija i kontrolori su udružili snage!

Čitatelji su nam danas poslali fotografije automobila ukrašenih ''duplim čestitkama'' od strane djelatnika MO Parking i policije sa kaznama za pogrešno parkiranje. O čemu se radi?
Vijesti / Crna Kronika | 12. 01. 2024. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnoge je vlasnike automobila danas neugodno iznenadila ''dupla čestitka'' od strane djelatnika MO Parking i policije koji su im automobile ''ukrasili'' sa kaznama za pogrešno parkiranje.

Iznenadna ''velokodušnost'' organa reda danas je zabilježena u kvartu iza zgrade Uglovnica, između ulica Kneza Višeslava i Splitske.

Kako su nam javili čitatelji, posebno ih je izenadila mogućnost da mogu dobiti kaznu za pogrešno parkiranje od strane policije i MO Parkova.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Kazne za parkiranje

Ipak, ovu su mogućnost kažnjavanja iz mostarskog javnog poduzeća zaduženog za naplatu parkiranja u gradu najavili još krajem devetog mjeseca prošle godine.

Tada su javnost informirali kako će pisati prekršajne naloge ukoliko ''se počini povreda odredbi uvjeta korištenja javnog parkirališta propisanih odredbom članka 29. Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara („Službeni glasnik“ Grada Mostara broj: 26/21, 16/22 i 21/23) na način da vrše:

Snimio čitatelj | Bljesak.info / Kazne za parkiranje

– blokiranje, ometanje, odnosno bilo kakve izmjene ili oštećenja parkirnog mjesta na javnom parkiralištu, blokiranje ili oštećenje opreme, uređaja, rampi i automata za naplatu parkiranja (parkiranje vozila bez registarskih oznaka, ostavljanje neispravnog ili oštećenog vozila i priključnog vozila bez vlastitog pogona, zauzimanje parking prostora putem ograde ili slične fizičke prepreke, pranje i/ili popravka vozila i druge radnje koje dovode do prljanja i uništavanja javnog parkirališta, lijepljenje plakata, bojanje, pisanje po aparatima i opremi, ubacivanje neodgovarajućih kovanica ili drugih predmeta u aparate i vršenje bilo kakvih radnji kojima se vrši oštećenje ili otuđenje opreme Mostar Parkinga na javnom parkiralištu).

Kako su tada naveli, korisnicima javnih površina koji budu zatečeni da se tako parkiraju bit će informirani dobivanjem posebno pripremljene obavijesti na automobil i neće biti sankcionirani do 10.10.2023.

Kopirati
Drag cursor here to close