Shark

Pao još jedan član mostarske bande

Akcija uhićenja izvedena je u ponedjeljak, a osumnjičeni je nakon krim-obrade u službenim prostorijama FUP-a, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva HNŽ.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 01. 2018. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije nastavila je aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentiranju većeg broja oružanih razbojništava počinjenih na širem području Federacije BiH, te je u nastavku operativne akcije "Shark" uhitila još jednog osumnjičenog za organizirani kriminal i tešku krađu.

Kako je objavio Faktor pozivajući se na informacije iz FUP-a, pripadnici ove policijske agencije su pod nadzorom tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i uz asistenciju pripadnika MUP-a Republike Srpske, pretresli jednu lokaciju na poručju Gornjeg Kotorca u Istočnoj Ilidži, gdje su uhitili osumnjičenog.

''Prilikom provođenja mjera i radnji slobode je lišena osoba inicijala R. G. iz Istočnog Sarajeva, a koja se sumnjiči za kazneno djelo organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelom teška krađa'', potvrđeno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Akcija uhićenja izvedena je u ponedjeljak, a osumnjičeni je nakon krim-obrade u službenim prostorijama FUP-a, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ).

U sklopu akcije "Shark", kojoj je prethodila višemjesečna istraga, pripadnici FUP-a su polovinom prosinca prošle godine uhitilie šest osoba na području HNŽ, te tri u Sarajevu.

Istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne grupe koja je tijekom 2016. i 2017. godine, počinila više kaznenih djela kao što su razbojništva na štetu tržnog centra "Bingo" u Čitluku i Sutini, 'Robota' u Mostaru, benziske crpke "Čule" u Mostaru, pljačke više bankomata na području HNŽ i ZHŽ, kada je ukradeno više stotina tisuća KM.

Pored navedenog, ova kriminalna grupa se dovodi u vezu i s drugim kaznenim djelima, kao što su krađe automobila te trgovina narkoticima, počinjenim na prostoru FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close