Prevara

Pali kad su prodavali slobodu za 45.000 eura

Uhićeni su oštećenog doveli u zabludu obećavajući da će za novčani iznos od 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno popravnog zavoda
Vijesti / Crna Kronika | 14. 06. 2020. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 13.6.2020. godine policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Kantonalnog Tužiteljstva Unsko-sanskog kantona i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, na na području općine Ključ, lišili slobode dvije osobe iz Prijedora, inicijala M.I. (1958.) i D.T. (1986.) koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela Prevara.

Kako je priopćeno iz FUP-a, navedene osobe lišene su slobode nakon primopredaje novca koji su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, imali namjeru pribaviti od strane oštećenog, dovodeći istog u zabludu obećavajući da će za novčani iznos od 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno popravnog zavoda u kojem se trenutno nalazi.

''Na osnovu do sada prikupljenjih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije par dana uspijeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu od 20.000 eura, dok im je 13.6. bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 eura'', navodi se u priopćenju FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici Federalne uprave policije su postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sanskom mostu, izvršili pretres osoba i vozila kojom prilikom je pronađen novac koji je korišten prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela, te drugi predmeti koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

''Istog dana na području Prijedora uz podršku pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, te nadzorom Okružnog tužiteljstva u Prijedoru i Naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, izvršeni su pretresi stambenih objekata na tri lokacije koje koriste osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom, kao i oružje, streljivo i drugi predmeti'', naveo je FUP.

Kopirati
Drag cursor here to close