Sumnjiči se za djelo 'Teška krađa'

Palestinac u pritvoru zbog krađa u Mostaru

Walidu Benthabetu određen pritvor
Vijesti / Crna Kronika | 16. 11. 2020. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 14.11.2020. godine, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Walidu Benthabetu (2002.), iz Palestine, sa prijavljenim boravkom u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo ''Teška krađa'' navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Naime, Walid Benthabet se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 04.06.2020.
godine do 13.11.2020 godine, u tri navrata, na različitim lokalitetima u Mostaru (u Ulici kardinala Stepinca - ljekarna 'Lupriv', u Ulici kralja Zvonimira - ljekarna 'Alphaplus Betty' i u Ulici Stjepana Radića - trafika 'Anita2'), počinio navedeno kazneno djelo.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom stranom državljaninu, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Napomena:

''Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim
za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega
potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja
njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela,  jer se krivnja počinitelja utvrđuje
pravomoćnom presudom.''

Kopirati
Drag cursor here to close