Europska roba

Pala droga teška 300.000 KM

Osoba se sumnjiči da je drogu transportiralo iz Europske unije u Federaciju Bosne i Hercegovine s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2022. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije objavila je kako su 12 veljače policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine proveli su operativnu akciju „Windmolen“ na području Zeničko-dobojskog kantona, te su tom prilikom slobode lišili D.Š. (1995).

Osoba se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kg koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna PVC vreća s više stotina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, priopćio je FUP.

Osoba se sumnjiči da je drogu transportiralo iz Europske unije u Federaciju Bosne i Hercegovine s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. Ulična vrijednost pronađene droge je viša od 300.000 KM.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

Kopirati
Drag cursor here to close