Prognoza meteorologa

Padaline bi mogle donijeti nove katastrofe početkom tjedna

Nove padaline, koje se očekuju u ponedjeljak i utorak, predstavljaju ozbiljnu opasnost, po pitanju bujičnih poplava i daljeg aktiviranja klizišta.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2021. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) u ponedjeljak i utorak ponovno se prognoziraju obilne padaline na istoku i jugu, javlja Anadolija.

Republička uprava civilne zaštite RS-a objavila je da se padaline prognoziraju nakon današnjih obilnijih padalina na istoku i sutrašnjeg prestanka padalina i relaksacije situacije.

"Zbog situacije, koju imamo trenutno, i velikih količina kiše, koje su pale na istoku Republike Srpske sa više od 200 litara po kvadratnom metru, nove padaline koje se očekuju u ponedjeljak i utorak, predstavljaju ozbiljnu opasnost, po pitanju bujičnih poplava i daljeg aktiviranja klizišta", navode iz Republičke uprave civilne zaštite RS-a.

Naglašavaju da su vremenske prilike i obilne padaline koje su prethodno pale i koje se očekuju u nadolazećem razdoblju izraženo opasne.

Kopirati
Drag cursor here to close