Drama u Splitu

Otišao po sina kako bi gledali Hajduk, zatekao ženu s mlađim muškarcem i izbo ga mačetom

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu će protiv njega provesti istragu po kaznenoj prijavi policije u kojoj ga se sumnjiči da ga je napao hladnim oružjem s namjerom da ga ubije.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2022. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza, kako hrvatski mediji navode, šture policijske vijesti o tome da je u Splitu zbog pokušaja ubojstva u nedjelju 21. kolovoza uhićen i kazneno prijavljen 45-godišnjak, stoji prava drama ljubavnog trokuta u kojoj je muž orijentalnim nožem izbo ljubavnika svoje supruge, navodi Slobodna Dalmacija.

''Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom. Sumnjiči se da je u nedjelju 21. kolovoza u poslijepodnevnim satima u stanu u Splitu nožem zadao ubodne rane 33-godišnjaku. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju sukladno čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona jučer je tijekom večeri predan pritvorskom nadzorniku'', u utorak su izvjestili iz policije.

Nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu i po njihovom prijedlogu sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te zbog utjecaja na svjedoke.

A što se dogodilo? Po utvrđenom, sumnja se da je 45-godišnjak tog dana nešto prije 17 sati došao u stan na Spinutu u vlasništvu prijateljice i kume njegove supruge, inače zdravstvene djelatnice.

Vodio sina na Hajduk

Kasnije je u obrani tvrdio da nije znao da će tamo biti i njen 33-godišnji ljubavnik koji je s njima bio u prijateljskim odnosima i čak je bio gost na njihovom vjenčanju. U stan je došao navodno po svog sina kojeg je htio te večeri voditi na utakmicu Hajduka i Lokomotive na Poljudu te je u jednom trenutku došlo do prepirke i naguravanja sa 12 godina mlađim muškarcem.

Vozač zaposlen u splitskoj bolnici koji je, poslije je utvrđeno, bio pod utjecajem alkohola tada vadi orijentalni zakrivljeni nož ukupno dug 42 centimetra i oštricom dužine 24 centimetra kojeg je držao za pasom te dva puta ubada u lijevi kuk svog konkurenta. Jedan od uboda prodro je četiri centimetra u bok ljubavnika. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu će protiv njega provesti istragu po kaznenoj prijavi policije u kojoj ga se sumnjiči da ga je napao hladnim oružjem s namjerom da ga ubije.

Okrivljeni suprug je nakon sukoba otišao iz stana, a nakon što je pozvana policija i Hitna pomoć te je za njim pokrenuta policijska potraga on je sam dragovoljno došao i predao se policiji. U svojoj je obrani, pak, pojasnio i da je sa suprugom u procesu pomirenja, da će mu se ona vratiti te da je orijentalni nož nosio sa sobom jer ih je 33-godišnji ljubavnik maltretirao zbog takve njene navodne odluke te da ju je i fizički zlostavljao.

Kazao je i da je početkom ove godine prijavio 33-godišnjaka da mu je prijetio vatrenim oružjem, no ta je prijava naknadno odbačena jer je ovaj to negirao, a supruga je kazala da nije bilo nikakvih niti prijetnji niti pištolja.

Prijetnje smrću

No, otegotno za njega može biti to što je na suprugin mobitel ranije tog dana slao poruke u kojima piše da je neće pustiti na miru dok ne liši života 33-godišnjaka, a koje je poruke ona odmah pokazala svom novom partneru. Također, nije mogao objasniti smisleno niti zašto je taj dan nosio sa sobom oružje i kako je s tim mislio ući na stadion Poljud.

Nije mu pomoglo niti uvjeravanje tužitelja i suca da se nalazi u kreditima i da mu je samo stalo do dobrobiti svoje djece, a nakon njegove priče ostao je dojam da je uvjeren kako se njegova supruga zapravo boji 33-godišnjaka i da je samo on može spasiti i izvući iz tog zla.

Obranu uhićenog 45-godišnjaka preuzeo je jedna od ponajboljih splitskih "kaznenjaka" Vinko Gulišija.

''Sudac istrage odredio je istražni zatvor, no svakako ćemo se žaliti na tu odluku. Ponajprije smatram da ova pravna kvalifikacija za koju se moj klijent tereti nije održiva i da bi se prije radilo o nanošenju teške tjelesne ozljede, a ne pokušaju ubojstva'', kazao je kratko odvjetnik Gulišija.

'Prijatelj, a ne ljubavnik'

Slobodnoj Dalmaciji javila se i žena, supruga uhićenog kojeg se tereti za pokušaj ubojstva, koja je svjedočila nasilnom incidentu i ranjavanju 33-godišnjaka.

''Želim pojasniti da je izbodeni 33-godišnjak moj bivši momak s kojim sam ostala u odličnim odnosima. Ističem da on nije moj ljubavnik, a u stanu moje prijateljice i kume se našao zbog svog psa. A moj je suprug opsjednut time što ja ne želim više biti njegova žena i ne može se s tim pomiriti. Otišla sam od njega prije godinu i pol dana, a to je njegov problem što to ne može prihvatiti i što ima neke druge zamisli u svojoj glavi. Ponavljam, 33-godišnjak nije moj ljubavnik već prijatelj'', kazala je 41-godišnjakinja.

Kopirati
Drag cursor here to close