Masovna tučnjava

Maloljetni Afganistanac izboden nožem

Očevid su na mjestu događaja obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 05. 2022. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnicu Policijske uprave Hadžiću i Tarčin u nedjelju su u jedan sat u noći obaviješteni da je u krugu Privremenog prihvatnog centra "Ušivak", ulica Kasarna, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između više osoba.

"Tom prilikom je maloljetna osoba, rođena 2005.godine u Afganistanu zadobila je ozljede nanesene oštrim predmetom od strane NN lica. Ozlijeđenom je liječnička pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane liječnika konstatirane teške tjelesne ozljede, a na Klinici ta torakalnu kirurgiju je zadržano na daljem liječenju.

Također je još jedno maloljetna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo koji je naložio da se događaj okvalificiran kao krivično djelo iz člana 166. u vezi s članom 28. KZ F BIH (Ubojstvo u pokušaju), priopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Očevid su na mjestu događaja obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju spomenutog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršitelja čiji je identitet poznat policijskim službenicima.

Kopirati
Drag cursor here to close