Busovača

Osuđen na osam godina zatvora - pijan sletio u rijeku, poginuo mladić

T. Torlaković osuđen je na osam godina zatvora jer je pijan skrivio nesreću u lipnju 2020. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2024. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

T. Torlaković osuđen je na osam godina zatvora jer je pijan skrivio nesreću u Busovači kada je pasatom sletio u rijeku Lašvu, uslijed čega se utopio suvozač A.M. (27) iz Visokog, dok su I.K. i on uspjeli iskočiti.

Naime, Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanskoe županije teretilo je Torlakovića za kazneno djelo teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Vozio pijan

Prema prvostupanjskoj nepravosnažnoj presudi Županijskog suda u Novom Travniku nesreća se dogodila 04.06.2020. godine oko 02,40 sati, piše Dnevni Avaz.

Kobne noći optuženi je bio društvu s oštećenim I.K. i A.M. te se napio u ugostiteljskom objektu "Label" u Vitezu i imao je 1,49 promila alkohola u krvi.

Potom se pasatom, koji vlasništvo oštećenog I.K., uključio u javni promet magistralnim putem M5 u pravcu Zenice, iako je znao da je zabranjeno upravljati vozilom pod utjecajem alkohola.

Kako se navodi u optužnici, u mjestu Grablje, općina Busovača, vozio je brzinom od 125 km/h, umjesto dozvoljenom brzinom od 70 km/h, svjestan da vozeći pod utjecajem alkohola i brzinom koja je znatno iznad dopuštene, u uvjetima noćne vožnje, može izazvati opasnost za sudionike u prometu.

Izgubio kontrolu nad vozilom

''U blizini objekta nekadašnjeg restorana "Olimpik", po ulasku u lijevu krivinu izgubio je kontrolu nad vozilom i nekontrolirano prešao na bankinu s desne strane kolovoza. Pritom je prednjim desnim točkom ostvario kontakt s metalnim nosačem zaštitne ograde, uslijed čega je došlo do pucanja prednjeg desnog pneumatika'', navodi se u optužnici.

Dalje se ističe da se auto nekontrolirano kretao proširenjem s desne strane kolovoza, a zatim je prednjom desnom stranom udario u improvizirani drveni štand za prodaju voća i povrća.

Zatim je auto sletio u rijeku Lašvu i prednjom desnom stranom udario u obalu te se zarotirao za 180 stupnjeva i prevrnuo krov u korito rijeke.

Suvozač se utopio

Pošto je vozilo većim dijelom bilo potopljeno u vodi, A. M. koji se nalazio na mjestu suvozača u vozilu se utopio. U ovoj nesreći oštećeni I. K. zadobio je lakše povrede u vidu ogrebotine kože u desnom sljepoočnom predjelu, ogrebotine kože lijeve potkoljenice a na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

Prema ranijim informacijama, dvojica mladića spasili su se tako što su iskočili iz auta dok je treći nažalost ostao u vozilu i nastradao.

Istom presudom, sud je optuženom T. Torlakoviću izrekao sigurnosnu mjeru zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close