Sastanak

Osmica prekršio mjere zabrane?!

Novinar Slobodan Vasković kaže da je ''pitanje hoće li biti vraćen u pritvor nakon ovog nedozvoljenog kontakta''.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 03. 2024. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Osman Mehmedagić Osmica već je prekršio pravila 'kućnog pritvora' tako što se sreo sa Muhamedom Pekićem, koji mu je bio osoba od najvećeg povjerenja u vrijeme dok je bio na čelu OSA BiH'', objavio je na svojem blogu novinar Slobodan Vasković navodeći kako ''nitko nije ni mislio da će Osmica, po izlasku iz Vojkovića, mirovati i da neće pokušati utjecati na svjedoke''.

Nedozvoljeni kontakt

Pored toga, Vasković kaže da je ''pitanje hoće li biti vraćen u pritvor nakon ovog nedozvoljenog kontakta''.

Podsjetimo, bivši direktor OSA-e izašao je nedavno iz višemjesečnog pritvora nakon što su mu izrečene mjere zabrane.

Radi se o mjerama kućnog pritvora, zabrane napuštanja mjesta boravišta, odnosno obiteljskog doma uz provjeru ovlaštenih službenih osoba najmanje tri puta tjedno, navelo je Tužiteljstvo u odluci.

Također, naređeno je privremeno oduzimanje putnih isprava, odnosno zabrana putovanja, to jeste napuštanja Bosne i Hercegovine.

Treća zabrana se odnosi na sastajanje s određenim osobama, drugim osumnjičenim u ovom postupku, Vasvijom Vidović i Milisavom Pijukom te sastajanje sa svjedocima.

Raniji kontakti sa svjedocima

Osmica je uhićen zajedno sa suspendiranim predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem zbog niza zloupotreba i kriminalnih radnji. I za Debevca su predložene identične mjere.

Predlažući mjere zabrane tužitelj je rekao da su Mehmedagić i Debevec mnogo puta ranije pokazali sklonost za utjecaj na svjedoke, odnosno ometanje same istrage.

Naveo je kako je Osmica kontaktirao Mišu Kreletu, uposlenika OSA-e i davao mu upute šta će govoriti u Tužiteljstvu te da je zatvorski stražar u Vojkovićima ostvarivao kontakt u ćeliji s Mehmedagićem, kako bi se prenosile određene informacije.

Pušteni zbog teškog psihičkog stanja?

Debevec je pak, nakon što je uhićen, iz policijske agencije je nazvao svjedokinju i rekao joj da skloni određene spise iz ureda Suda BiH kao i da je pokušao sakriti mobilni telefon preko odvjetnice.

''Sve to pokazuje sklonosti za utjecaj na svjedoke i istragu'', rekao je tužitelj Feđa Fejzagić.

Pojedini mediji navode kako je uhićeni dvojac iz pritvora pušten zbog sve lošijeg psihičkog stanja koje im se pogoršavalo tijekom izolacija u Vojkovićima.

Kopirati
Drag cursor here to close