Istra

Opsežna pretraga kod rijeke Dragonje za djevojčicom, majka zatražila azil

Istarska policija i sve dežurne službe u subotu nastavljaju potragu za djevojčicom koja je u četvrtak noću u skupini migranata pokušala prijeći rijeku Dragonja, kada ju je odnijela riječna struja
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2021. u 10:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istarska policija i sve dežurne službe u subotu nastavljaju potragu za djevojčicom koja je u četvrtak noću u skupini migranata pokušala prijeći rijeku Dragonja, kada ju je odnijela riječna struja, a opsežnu potragu provodi i hrvatska i slovenska policija.

Načelnik Policijske postaje Buje, Robert Boban Paulović, rekao je da do sinoć nije bilo traga 10-godišnje djevojčice, dodavši kako je obrađeno oko šest kilometara toka rijeke Dragonje, od mjesta gdje se događaj zbio.

Policijska uprava istarska javlja kako je u jutarnjim satima nastavljena pretraga terena rijeke Dragonje od mjesta nestanka djeteta do ušća u more.

"U pretrazi sudjeluju policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a te slovenski policajci i vatrogasci", rekla je PU istarske Suzana Sokač. 

Dodala je kako se prilikom pretrage koriste zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo. 

U međuvremenu iz rijeke Dragonje spašena žena, turska državljanka, majka nestale djevojčice i majka pronađenih 5-godišnje djevojčice i 13-godišnjaka, koja se oporavila i tijekom jučerašnjeg dana otpuštena iz pulske bolnice. Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i za djecu te je tijekom noći prevezena u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close