Aleksinac

Misterij nestale obitelji: U potragu se uključila policija, helikopteri, ronioci ..

Susjedi nestale obitelji iz Aleksinca kažu da se za njih nikakve loše stvari nikada nisu vezivale, da su bili "nasmijana i skladna obitelj".
Vijesti / Crna Kronika | 01. 10. 2021. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Novosti.rs / Nestala obitelj Đokić

Od nestale obitelji Đokić, Gordane, Gorana i Lidije, već peti dan nema ni traga. Helikopteri bezuspješno dva dana nadlijeću okolicu grada Aleksinca u Srbiji tragajući za njihovim automobilom, passatom crne boje, ronioci pretražuju Bavansko jezero, inspektori su drugi put detaljno pretresli njihov obiteljski stan.

Susjedi nestale obitelji iz Aleksinca kažu da se za njih nikakve loše stvari nikada nisu vezivale, da su bili "nasmijana i skladna obitelj".

Misterija njihovog nestanka time je još veća.

"Znam Gorana 100 godina. Znam mu i ženu i kćerku. Otkad ih znam nikada jednu lošu stvar za njih nisam čuo. Kćerka, 25 godina, dijete skroz na mjestu. Niko ništa loše da kaže. Niti se Goran nešto eksponirao, niti Gordana", priča susjed ove obitelji.

Dodao je da je obitelj bila veoma složna.

"Kad izađu ispred zgrade smiju se i zezaju. Ovakva misterija nikad se nije dogodila u Aleksincu. Ma samo da na dobro izađe", kaže jedan od susjeda i prijatelj nestalog Gorana.

Goranova majka, Gordanin otac, braća i snajka bili su u četvrtak s policijom u njihovom obiteljskom stanu. S policijom su ušli u stan kako bi inspektori izvršili detaljan pretres istog u potrazi za bilo čim neobičnim, nekim tragom koji bi ukazao gdje su Đokići nestali. Nakon dva sata pregled stana je završen, a članovi obitelji, zabrinuti i u suzama, za medije nisu željeli da komentariraju ništa.

U potrazi za tragovima koji bi mogli da riješe misteriju, policija se potom uputila i do Goranove mjenjačnice koja se nalazi u istoj ulici gdje im je i dom. Ključ nitko od članova obitelji nema, on je kod nestalog muškarca. Ovaj objekt policija još nije obila, ali na prvi pogled ni u mjenjačnici ništa nije neobično.

Zoran Stojković, koji je kum brata Gorana Đokića iz Aleksinca čiji je nestanak sa suprugom Gordanom i kćerkom Lidijom prijavljen u utorak, a koji je ranije i radio u njegovoj mjenjačnici, kaže da oni nisu imali običaj da idu negdje a da se ne jave i da je veoma zabrinut.

"Nisu imali običaj da negdje otputuju, a da nikome ne kažu. To su bezazlene stvari koje me pitate, u šoku sam, ne mogu da pričam", rekao je Stojković koji je radio u Goranovoj mjenjačnici do ožujka prošle godine. Nakon toga je, kako kažu susjedi, Goran radio sam.

Policijski helikopter već dva dana nadlijeće područje oko Aleksinca u potrazi za automobilom kojim se vozila nestala obitelj.

U potragu su se uključili i ronioci koji su najprije započeli pretragu sonarom Bovanskog jezera koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca. Ni ova pretraga za sada nije dala nikakve rezultate. Ronioci su spremni da se spuste u jezero ako sonar otkrije nešto neobično u vodi.

Podsjetimo, Đokići su nestali u nedjelju 26. septembra kada su iz Moravca, gdje su kod Goranove majke pravili ajvar, krenuli ka Aleksincu.

Kući nisu stigli, a obitelj je njihov nestanak prijavila u utorak kada su shvatili da Goranova mjenjačnica nije otvorena dva dana, da se na njihove telefone nitko ne javlja, a da su posljednji put na mreži bili upravo u nedjelju u ponoć.

Njihov automobil snimljen je posljednji put u nedjelju, 10 minuta iza ponoći, kod auto-perionice na izlazu iz mjesta Žitkovac, na putu ka Aleksincu. Nakon toga Đokićima se izgubio svaki trag, a njihovi najbliži slute na najgore, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close