Pazite se!!

Oprez: Prevaranti s posuđem opet na ulicama Mostara

Ogorčeni građanin iz Mostara javio nam se opisujući negativno iskustvom koje je doživjela njegova majka, starija žena koja živi sama u stanu.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2020. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Prevaranti s posuđem

Ogorčeni građanin iz Mostara javio nam se opisujući negativno iskustvom koje je doživjela njegova majka, starija žena koja živi sama u stanu. Prema njegovim riječima, majci su mu dva čovjeka na prevaru uzela zlatni nakit vrijedan više stotina maraka i što je najgore, za nju neprocjenjive sentimentalne vrijednosti.

Prijevara se dogodila, prema riječima građanina, u četvrtak malo prije 11 sati. Dok se njegova majka vraćala iz šetnje s psom, ispred zgrade joj je pristupila, njoj nepoznata, muška osoba nudeći posuđe na poklon. Čovjek se predstavio kao prodavatelj toga posuđa i uz obrazloženje kako se radi o višku robe koja se ne može vratiti u Švicarsku preko granice (!?), odlučio ga je pokloniti umirovljenicima.

U prvi mah je gospođa odbila posuđe, ali je čovjek nastavio inzistirati, ponudivši se to posuđe odnijeti do stana. Nepromišljeno je pristala i pustila tu slatkorječivu i kulturnu osobu s posuđem u svoj stan, nakon čega se priča mijenja.

Kako ističe naš čitatelj, ovaj muškarac je nakon ulaska u stan od njegove majke počeo tražiti ''staro slomljeno zlato'' ili bilo kakvu bižuteriju. Uvidjevši da se sama našla u stanu sa nepoznatim muškarcem, ova starija gospođa je iz straha za svoju sigurnost poslušala što joj je rekao i dala mu je određenu količinu nakita.

Njezin sin, koji nam se obratio sa molbom da njegovo upozorenje i negativno iskustvo majke, podijelimo s ostalim čitateljima, ističe kako ni sam ne zna koliko je toga zlata njegova majka dala ovome čovjeku.

Ističe kako se ovaj čovjek predstavlja porijeklom Mađar, da priča kako je oženjen Hrvaticom… Naknadnom provjerom, sin je ustanovio kako se radi o uigranom paru rumunjskih prevaranata. Došao je i u posjed video snimkama s nadzornih kamera ove osobe, a ustanovio je i kako ga je njegov pomagač za to vrijeme čekao ispred zgrade u automobilu.

Sve je podatke, snimke i informacije ponudio policiji od kojih očekuje da ovakve slučajeve spriječe, a građane je upozorio da ne nasjedaju na ovakve ponude. Posebno ističe kako se ovakvih prevaranata trebaju paziti stari, umirovljenici, nemoćni, osobe koje žive same …

Kopirati
Drag cursor here to close