SIPA

Opet uhićeni policajci

Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2023. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u sklopu operativne akcije „Klik“, lišili slobode dva policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, u tijeku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem“, u vezi s krivičnim djelom „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

''Aktivnosti se vrši po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji s policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstava unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstava unutarnjih poslova Republike Srpske'', navedeno je.

Osobe lišene slobode će biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Kopirati
Drag cursor here to close