UNO BiH

Oduzete cigarete i rezani duhan vrijedni 58.000 KM

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 58.000 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 02. 2020. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH u dvije odvojene akcije oduzeli su cigarete i rezani duhan u vrijednosti od 58.000 KM.

Ovlašteni službenici UNO iz Skupina za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, na osnovu ranijih operativnih saznanja službenika Skupine za sprječavanje i prekršaja RC Tuzla i Grupe za obavještavanje, kod pet osba pronašli su veću količinu cigareta i rezanog duhana koji nije bio obilježen na propisan način trošarinskim markicama koje izdaje Uprava za neizravno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o podrijetlu robe . Radilo se o 3.511 kutija cigareta, 117 kilograma sitno rezanog duhana i 510 kutija ručno motanih cigareta.

U drugoj odvojenoj akciji na području koje pokriva RC Tuzla, službenici Skupine za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja kod fizičke osobe pronašli su i oduzeli veću količinu robe stranog podrijetla različitih robnih marki za koju nije posjedovao odgovarajuću dokumentaciju za podrijetlo robe.

Protiv osoba kod kojih je pronađena i oduzeta navedena trošarinska roba podnijet će se Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, iz članka 210 a. Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 58.000 KM, priopćeno je iz UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close