UIO

Oduzeta roba vrijedna 36.000 KM, izrečene sankcije od 9.200 KM

Aktivnosti na terenu su provedene uz upotrebu mobilnog skenera za pregled prtljaga, specijalističke opreme koja je donacija vlade SAD-a.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 12. 2019. u 12:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u dvije odvojene akcije na području regionalnog centra Tuzla oduzeli su raznu robu u vrijednosti od 36.000 KM i pritom izrekli sankcije u vrijednosti od 9.200 KM.

Oduzeli su 2.701 paklicu cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markicama koje izdaje UIO, već su prodavane na "crnom tržištu".

Aktivnosti na terenu provedene su u suradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona i službenicima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Cigarete su oduzete od sedam osoba protiv kojih su poduzete zakonski propisane mjere i radnje, priopćeno je iz UIO.

Također, ovlašteni službenici UIO iz regionalnih centara Tuzla i Sarajevo, u suradnji sa službenicima Granične policije BiH, vršili su pojačane mjere nadzora putnika i roba na graničnim prijelazima i putnim komunikacijama.

Otkriveno je sedam prekršaja i oduzeta je razna roba poput laptopa, mini laptopa, LED TV-a, brusilice, motorne kosačice, kompresora i slično.

Radilo se o robi na koju su trebale biti plaćene uvozne dažbine prilikom uvoza u BiH, napominju iz UIO.

Aktivnosti na terenu su provedene uz upotrebu mobilnog skenera za pregled prtljaga, specijalističke opreme koja je donacija vlade SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close