Optuženi bez odvjetnika

Odgođeno današnje ročište u slučaju "Liska park"

Današnji pretres već na samom početku je „zakazao“. Dok je Sudsko vijeće utvrđivalo prisutne, osumnjičeni Ivan Hrkać je kazao kako ne želi da mu se sudi bez odvjetnika.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 11. 2021. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Županijskom sudu u Mostaru danas je odgođeno suđenje u slučaju "Liska park" zbog nepostojanja procesnih uvjeta. Naime, danas je nakon osam godina od prekida, nastavljeno suđenje koje je prije prekida 2013. godine. stiglo skoro do samog kraja. U slučaju „Liska park“  terete se Josip Cvitanović,  Božo Perić,  Željko Planinić, Zlatko Pavlović te Ivan Hrkać.

Današnji pretres već na samom početku je „zakazao“.  Dok je Sudsko vijeće utvrđivalo prisutne, optuženi Ivan Hrkać je kazao kako ne želi da mu se sudi bez odvjetnika. Naime, njegov branitelj je u isto vrijeme imao zakazan drugi pretres. Predsjednica Sudskog vijeća Erna Filipović je nakon toga utvrdila da ne postoje procesi uvjeti za održavanje pretresa, čime je odgođeno današnje ročište.

U ovom predmetu optužen je bio i Marko Radić Maka koji je ubijen 09. studenog prošle godine. Ovo suđenje je započelo 2006. godine, a prema optužnici Radić, u svojstvu bivšeg načelnika Policijske uprave u zapadnom dijelu grada te Cvitanović, Hrkać, Perić, Pavlović i Planinić kao bivši pripadnici specijalne policije MUP-a HR Herceg-Bosne teretili su se da su na Bajram, 10. veljače 1997. godine oko 14 sati, naoružani pištoljima i palicama, zajedno napali grupu od više stotina građana bošnjačke nacionalnosti koji su se kretali u blizini groblja u Liska parku.  U istom napadu jedna osoba je poginula, dok su dvije osobe teže ozlijeđenje, a njih 20-tak lakše.

Sudska „saga“ nastavlja se 3. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close