Ruta bijega

Osuđeni Ramo Brkić avionom napustio Hrvatsku

Vijesti / Flash | 03. 03. 2016. u 17:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona Ramo Brkić koji je pravomoćno osuđen na 11 godina zatvora zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, te proizvodnje i trgovine drogom nekoliko dana prije početka služenja kazne napustio je BiH. N1 otkriva rutu kretanja osuđenog bivšeg komesara.

Odgođeno ročište

Ramo Brkić trebao se pojaviti na ročištu u Sudu BiH 29. veljače ove godine u predmetu u kojem se vodi proces protiv njega, sutkinje Azre Miletić i Senada Šabića zbog primanja, odnosno davanja mita s ciljem osiguravanja manje kazne u ponovljenom sudskom procesu. Nakon što se Brkić nije pojavio u sudnici u Sarajevu, ročište je odgođeno.

Podsjećamo, Ramo Brkić je, uz Senada Šabića, optužen da je davao mito sutkinji Azri Miletić kako bi sebi, u ponovljenom sudskom postupku, osigurao manju kaznu.

"Ramo Brkić, Senad Šabić i Satko Kekić su proglašeni krivim što su, nakon što je Ramo Brkić dana 23.8.2006.godine imenovan na dužnost komesara policije USK-a, odlučio je da koristeći visoku policijsku dužnost koju obavlja vrši kaznena djela, pa je u tom cilju stupio u kontakt sa osobama za koje je kao visoki policijski dužnosnik znao da vrše kaznena djela neovlaštenog prometa opojnim drogama i koje su na području USK-a u prošlosti vršila slična kaznena djela, među kojima su Senad Šabić, Nedžad Kurtović, Zijad Muratović i druge njemu poznate osobe, njima poznatim osobama na više lokacija u USK-a organizirali proizvodnju opojne droge, a u proizvodnju i prodaju droge kao pripadnici grupe uključili su se: Satko Kekić, Enver Okanović, te osobe iz inozemstva Pero Komšić iz Hrvatske i Boris Janežić iz Slovenije, a potom su organizirali i prodaju droge u inozemstvu, te podjelu dobiti sa Ramom Brkićem, komesarom policije USK", navodi se u presudi Suda BiH.

Brkić je, podsjetio je BIRN, trebao služiti kaznu u sarajevskom zatvoru od 9. ožujka.

Odletio iz Zagreba

Dva dana ranije, bivši komesar policije Unsko-sanskog kantona je napustio BiH. On je u 5:00 sati je prešao granični prijelaz Izačić nakon čega se uputio k Zagrebu. Pet sati kasnije, kako N1 saznaje,

Brkić se ukrcao u avion na zagrebačkom Aerodromu Pleso i napustio Hrvatsku.

Sutkinja Suda BiH Biljana Ćuković je odgodila ročište za 10. ožujak, a Sud BiH je sudskoj policiji izdao naredbu za dovođenje optuženog na nastavak glavnog pretresa.

Podsjetimo, Apelacijsko vijeće Suda BiH u studenom prošle godine pravomoćno je osudilo Brkića na 11 godina zatvora zbog organiziranog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom drogom, te zloupotrebom položaja, dok je Senad Šabić u istom predmetu osuđen na 10 godina.
Brkić je na izdržavanje kazne trebao biti upućen 9. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close