Istraga

Obdukcija pokazala: Zeničane ubio plin

Vijesti / Crna Kronika | 15. 08. 2016. u 22:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obdukcija tijela trojice Zeničana koji su stradali na industrijskoj deponiji Rača završena je u ponedjeljak navečer nešto poslije 20 sati.

Preliminarni nalaz je pokazao da je smrt nastupila gušenjem plinom. Naknadnim analizama će se utvrditi o kojem plinu je riječ, navodi Zenicablog.

Seđad Đerahović i Amir Arnautović iz Gradišća, te Husein Delić iz Stranjana smrtno su stradali u ponedjeljak ujutro u nelegalnom kopu na Rači prilikom iskopavanja uglja.

15.08.2016. godine oko 8:45 sati zaprimljena je dojava u dispečerski centar Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica o nesretnom slučaju na širem lokalitetu Rača pri MZ Gradišće, odnosno u zatvorenom i napuštenom pogonu RMU Zenica koji je prestao sa radom početkom devedesetih godina prošlog stoljeća i u kojem je u više navrata zabranjivan rad od strane nadležnih Federalnih inspekcija.

Po doslasku na lice mjesta ekipe hitne pomoći i vatrogasaca zatekli su dvije unesrećene osobe na površini, dok je treća osoba bila u jami u kojoj su kopali i iz nje izvlačili ugalj.

Kopirati
Drag cursor here to close