Admir i Jelena

Nove optužnice zbog neovlaštene trgovine automobilima

Tužiteljstva je predložilo da se od svakog od njih oduzme ostvarena imovinska korist,
Vijesti / Crna Kronika | 22. 01. 2020. u 15:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnice protiv Admira A. i Jelene S. iz Brčkog, tereteći ih da su bez ovlaštenja za trgovinu iz inozemstva uvezli veći broj putničkih motornih vozila i prodali ih domaćim kupcima.

Admir A. (37) optužen je da je uvozom i prodajom osam polovnih automobila različitih marki ostvario imovinsku korist od oko 9.000 maraka, a Jelena S. da je na istovjetan način, uvozom i prodajom jedanaest vozila, ostvarila imovinsku korist od blizu 20.000 maraka.

Optuženi su za kazneno djelo nedozvoljene trgovine (iz člana 261 stav (1) Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

Tužiteljstva je predložilo da se od svakog od njih oduzme ostvarena imovinska korist, a nakon prosljeđivanja Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH sve optužnice su u fazi prethodnog saslušanja u cijelosti potvrđene.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da su ranije ove godine podignute još dvije optužnice zbog neovlaštene trgovine automobilima.

Kopirati
Drag cursor here to close