Poznat identitet vozača

New York: Autom među pješake, jedna osoba mrtva i 23 ozlijeđenih

Vijesti / Crna Kronika | 18. 05. 2017. u 16:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozilo koje se kretalo velikom brzinom pokosilo je pješake na njujorškom Times Squareu u četvrtak, objavio je Reuters. Jedna osoba je poginula, 23 osobe su ozlijeđene.

Navodno nije riječ o terorističkom napadu, nego o prometnom incidentu. 26-godišnji vozač Honde je priveden, iako je pokušao pobjeći s mjesta nesreće. Njujorška policija zatvorila je to područje.

Stotine tisuća ljudi, među kojima ima mnogo turista iz cijelog svijeta, prolazi svaki dan tim putem.

Očevici su kazali da je vozio u suprotnom smjeru i zaletio se na pločnik, pokosivši pješake. Svi su bježali, bojeći se za svoje živote, rekao je jedan očevidac za CSB.

Automobil se zaletio u stup i zaustavio na križanju 45. ulice i Broadwaya. Newyorška policija priopćila je da ovaj incident u centru grada kada se vozač zaletio u pješake nije povezan sa terorizmom, javila je mreža CBS. Isti izvor navodi da je priveden 26-godišnji muškarac koji je od ranije poznat policiji zbog vožnje u pijanom stanju.

Istražitelji FBI-a radit će zajedno sa newyorškom policijom na incidentu koji se dogodio u centru grada kada se vozač limuzinom zaletio u pješake na Times squareu, rekli su dužnosnici.

Gradonačelnik New Yorka Bil de Blasio rekao je da je vozač koji je automobilom udario u pješake u centru New Yorka, državljanin SAD i bivši pripadnik američkih vojnih snaga.

On je dodao da je u ovom incidentu poginula jedna osoba, a 23 su ozlijeđene.

Policijski komesar James O'Neil rekao je da je vozač Richard Rojas (26) iz New Yorka.

Rojas je bio pod utjecajem droga. Nakon što se zabio u ljude, pokušao je pobjeći. Prijetio je ljudima, tukao prolaznike i napao policajca. Kad su ga uhitili, vikao je: "Morate me ubiti, ja sam htio ubiti druge".

Rojas je policiji poznat od ranije. Vozio je pijan i pod utjecajem droga.

U mornarici je bio od 2011. do 2015. godine. Kasnije je imao problema naći posao.

Kopirati
Drag cursor here to close