14 ozlijeđenih

Nesreća u Mađarskoj: U busu iz Srbije poginula jedna, ozlijeđeno 16 osoba

Vijesti / Crna Kronika | 14. 05. 2017. u 15:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan turistički autobus sa srpskim registarskim oznakama sudjelovao je u prometnoj nesreći na autocesti M-0 na periferiji Budimpešte. U nesreći srpskog autobusa u Mađarskoj poginuo je vozač, a 16 putnika je ozlijeđeno, izjavio je za Tanjug veleposlanik Srbije u Budimpešti Rade Drobac.

Prema njegovim riječima, radilo se o autobusu prijevoznika 'Eurolines' na liniji od Rekovca do Austrije. Nesreća se dogodila oko 12 sati i u tom trenutku u autobusu je bilo 25 putnika. Drobac je rekao da tijelo vozača još nije izvučeno iz vozila. Od ozlijeđenih 16 putnika, dvoje ima teže ozljede. Svi su smješteni u mađarske zdravstvene ustanove. Drobac je za RTS potvrdio da je u nesreći poginuo S. S. (60).

Službenici veleposlanstva Srbije u Budimpešti nalaze se na licu mjesta, istaknuo je Drobac. Ozlijeđeni putnici zbrinuti su u budimpeštanskim zdravstvenim ustanovama, prenosi RTS. Preostalih devet putnika nije imalo ozbiljnije ozljede u nesreći i nalaze se na obližnjoj benzinskoj crpki.

Autobus beogradskih registarskih oznaka krenuo je rano jutros iz sela kod Paraćina za Austriju sa 25 putnika i dva vozača. Drugi vozač nije ozlijeđen.

RTS prenosi pozivajući se na informacije iz veleposlanstva Srbije u Budimpešti da je vozač autobusa oko podneva, prilikom skretanja, na oko 19 kilometara od Budimpešte naletio na teretno vozilo firme koja održava autocestu.

Kopirati
Drag cursor here to close