Traži se zabrana ulaska u BIH

Navijačke skupine iz Hrvatske pripremile dolazak u Mostar?

Šest autobusa navijačkih skupina iz RH moglo bi ući u BiH .
Vijesti / Crna Kronika | 10. 04. 2024. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP HNŽ zatražio je od Granične policije da spriječi ulazak šest autobusa iz Hrvatske s navijačima koji bi, prema saznanjima, mogla napraviti izgrede u Mostaru, saznaje neslužbeno Bljesak.info.

Iz MUP-a HNŽ danas nam je rečeno kako će od večeras pa do nedjelje biti pojačane aktivnosti policije.

Podsjetimo, uoči derbija Zrinjskog i Veleža koji je na rasporedu u subotu od 16 sati na stadionu pod Bijelim brijegom, među navijačima su se zaoštrile tenzije.

Navijači Veleža 'Red Army' ukrali su transparente od člana Ultrasa, kojeg su sačekali ispred njegovih ulaznih vrata i tom prilikom ga pretukli.

Fotografijom su se pohvalili na društvenim mrežama pozirajući s ukradenim transparentima okrenutim naopako kako je običaj u navijačkim krugovima. Čini se da su iskoristili priliku dok su navijači Zrinjskog slavili pobjedu nad Zvijezdom 09 (4:0).

Krenula su i prepucavanja na društvenim mrežama, a navijači Veleža tražili su od Ultrasa da se ugase. To je, prema navijačkom 'kodeksu', običaj kada se izgubi 'udarni' transparent. No glavni transparenti Zrinjskog nisu ukradeni, a HŠK Zrinjski je danas na svojim Facebook stranicama čestitao Ultrasima 30. rođendan.

Derbi će biti i veliki izazov na snage sigurnosti u BiH zbog mogućeg 'revanša' između dvaju navijačkih skupina. Protekla noć prošla je mirno uz brojne policijske snage na ulicama, koje djeluju preventivno.

Rezultatski, Velež do kraja sezone teško može ugroziti drugu poziciju koju drži Zrinjski. Devet bodova dijeli ljute rivale. Prvo mjesto i dalje drži Borac sa sedam bodova više od Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close