Džombić

Naređeno dovođenje: Bivši premijer nije se pojavio na sudu

Aleksandar Džombić se nije pojavio u sudnici pa je Sud izdao naredbu za njegovo dovođenje…
Vijesti / Crna Kronika | 02. 06. 2022. u 11:17 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružni sud u Banja Luci izdao je danas naredbu da se bivši predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, dovede na ročište koje je zakazano 24. lipnja, jer se optuženi danas nije pojavio u sudnici.

Džombić se nije pojavio na nastavku glavnog pretresa u predmetu koji se vodi protiv njega za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom davanja kredita Investiciono-razvojne banke (IRB) u iznosu od 19,4 milijuna konvertibilnih maraka, poduzeću „Energolinija“ iz Zvornika.

Na današnjem ročištu nije se pojavio ni njegov branitelj Zoran Bubić, te će on, kako je rečeno u sudnici, morati Sudu dati obrazloženje koji su razlozi nedolaska.

Danas je na suđenju Džombiću trebao svjedočiti predstavnik IRB-a, jer je ova financijska institucija uputila prijedlog za ostvarivanje imovinskopravnog zahtjeva sa prijedlogom za ostvarivanje privremenih mjera osiguranja, poduzeću “Energolinija” u stečaju.

Iako se predstavnica „Energolinije“ Antonija Dulić pojavila na ročištu, glavni pretres je prekinut zbog nedolaska optuženog, pa će ona svjedočiti na narednom ročištu.

Na narednom ročištu planirano je i svjedočenje vještaka Cvije Šmanje iz Republičkog zavoda za sudsko vještačenje u Novom Sadu.

Suđenje Aleksandru Džombiću nastavlja se 24. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close