Operativni stožer

Napokon cijela država traži Edina Gačića

Mektić se upitao kako je uopće moguće da se osobe s takvim psihičkim poremećajem i agresivnim ponašanjem nađu na slobodi, ocijenivši kako se ne može čekati da takve osobe počine krivično djelo, pa da se tek potom reagira.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 02. 2019. u 15:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vezi s potragom za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem formiran je Operativni stožer u koji su uključene sve sigurnosne agencije iz BiH, potvrdio je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

''Iz tog stožera se koordinira i planiraju sve operativne mjere i radnje koje se odnose na traganje i lišavanja slobode Edina Gačića, koji je, kako se osnovano pretpostavlja, izvršio ubojstvo i pripadnika Federalne uprave policije'', kazao je Mektić u izjavi za medije uoči komemoracije policajcu Mahiru Begiću.  

Istaknuo je kako policijske agencije u ovom trenutku čine sve što mogu, te da su sva materijalno-operativna sredstva stavljena na raspolaganje, kao i kako se iskreno nada da će se taj slučaj brzo riješiti, na način da će se Gačić pronaći i biti lišen slobode.

Ministar sigurnosti BiH naglasio je kako se radi o slučaju koji izaziva uznemirenost cjelokupne javnosti, navodeći kako smatra ''da, nažalost, u ovom zločinu i svim njegovim (Gačićevim) zločinima veliki udio ima država, zato što nisu uspostavljeni efikasni mehanizmi, kao i zbog naše podijeljenosti, nedovoljne zajedničke funkcionalnosti''.

Video: Mektić: Formiran Operativni stožer u vezi s potragom za višestrukim ubojicom

Istovremeno, upitao se kako je uopće moguće da se osobe s takvim psihičkim poremećajem i agresivnim ponašanjem nađu na slobodi, ocijenivši kako se ne može čekati da takve osobe počine krivično djelo, pa da se tek potom reagira.

''Neophodno je to preduhitriti te takve osobe izolirati i smjestiti u ustanove u kojima će biti osigurano njihovo liječenje, bez mogućnosti slobodnog kretanja'', kazao je Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close