'Nešto navodi na određeni trag'

Helikopter traga za Gačićem, čekaju se psi

Na dodatni upit o tome raspolaže li policija relevantnim informacijama, ministar Čampara je odgovorio potvrdno, pojašnjavajući da predstoji pregled određenih prostorija, odnosno nečega što navodi na određeni trag.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 02. 2019. u 14:48 Bljesak.info | F

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je danas kako se u sklopu potrage za Edinom Gačićem, višestrukim ubojicom koji je u bijegu, kontinuirano provjeravaju sve dodatne informacije kako bi bjegunac u najkraćem roku bio priveden pravdi.

Čampara je novinarima kazao kako su operativci iz Krim-službe intenzivno angažirani u vezi s pristiglim informacijama, te da se vrše i određena dodatna vještačenja, a da je u potrazi na terenu u upotrebi i helikopter specijalne jedinice.

Kada se radi o zahvatu/području na kojem su policijske snage angažirane, federalni ministar unutarnjih poslova ističe kako koncentracija snaga, uglavnom, zavisi od informacija koje policijske agencije dobivaju, ali i drugih operativnih saznanja. 

Na dodatni upit o tome raspolaže li policija relevantnim informacijama, ministar Čampara je odgovorio potvrdno, pojašnjavajući da predstoji pregled određenih prostorija, odnosno nečega što navodi na određeni trag.  

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izjavio je danas kako se opsežna potraga nastavlja nesmanjenim intenzitetom, te da su u sklopu te operacije angažirane sve policijske agencije uz učešće velikog broja policijskih službenika.

Katica je novinarima kazao da se svaka informacija dobivena od građana ili iz drugih izvora provjerava na terenu, te da se sve čini kako bi vinovnik brutalnih ubistava bio priveden pravdi.

''Vlada KS i MUP KS poduzeli su određene aktivnosti kako bismo imali što veći broj policijskih službenika na terenu. Između ostalog, zadužili smo policijskog komesara da od drugih kantonalnih MUP-ova traži određeni broj policijskih službenika, te je njih oko 130 stiglo na područje KS, a više od 1.200 službenika je na terenu'', precizirao je.

Video: Čampara: Angažirani operativci iz krim-službe, vrše se i dodatna vještačenja

Po njegovim riječima, u tijeku su i aktivnosti koje bi trebale rezultirati angažiranjem specijaliziranih pasa - tragača.  

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo pripadnika FUP-a na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. veljače, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubojstva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih za koje se sumnjiči počinio još dva ubojstva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

Kopirati
Drag cursor here to close