Panjevina

Napad u Mostaru: Pas iskočio iz boksa i ugrizao djevojku i njenog psa

Djevojka, koja je prebačena u SKB Mostar s ozljedama neutvrđenog stupnja je kazala kako neće podnositi kaznenu prijavu.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 01. 2024. u 13:42 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju se u 10:30 u Ulici Vjekoslava Vrančića u mostarskom naselju Panjevina dogodio napad psa na djevojku koja je u blizini šetala sa svojim psom, potvrđeno je za Bljesak.info iz Operativnog centra MUP-a HNŽ.

Kako su kazali, prilikom prolaska pored boksa u kojem se nalazio pas, on je iz istog iskočio i ugrizao djevojku i njenog psa.

Također, kako su nam potvrdili, na mjestu događaja zatečen je i vlasnik psa koji ih je napao, a djevojka, koja je prebačena u SKB Mostar s ozljedama neutvrđenog stupnja je kazala kako neće podnositi kaznenu prijavu.

Ovo je bio još jedan u nizu napada pasa na ljude, a Mostarci se, barem većina njih, ne pridržavaju propisa i zakona kad su u pitanju kućni ljubimci.

Tako se na ulicama rijetko može vidjeti pas s brnjicom iako je propisano da je psi u šetnji moraju imati.

U Zakonu o javnom redu i miru koji vrijedi na području HNŽ-a propisana je kazna od 100 KM za onoga tko na javnom mjestu izvodi psa ili druge životinje bez povodca ili brnjice ili tko dovede psa ili druge životinje na mjesto gdje to nije dopušteno.

Prema istom zakonu, novčanom kaznom od 400 do 700 KM će se kazniti za prekršaj vlasnik životinje, ako njegov ljubimac prouzroči teže posljedice ili narušeno zdravlje i život ljudi ali i tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način nehumano postupa s njima.

Kopirati
Drag cursor here to close