Crna Gora

Naoružan pištoljem svladao stražare i pobjegao iz zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 25. 12. 2015. u 04:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Vujović iz Podgorice, koji je izdržavao zatvorsku kaznu u zatvoru u Bijelom Polju, pobjegao je danas iz ovog zatvora, potvrđeno je večeras iz Uprave zatvora, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vujović je, kako se navodi u priopćenju, prilikom obavljanja telefonskog razgovora, uz prijetnju pištoljem savladao dežurne službenike osiguranja. Takođe, Vujović je, uz prijetnju vatrenim oružjem, savladao i službenika osiguranja na glavnoj kapiji zatvora, nakon čega se naoružan uputio u nepoznatom pravcu. Vujović je na izdržavanju kazne od 14 godina zbog ubojstva Radovana Savovića.

Kako navode iz bjelopoljskog zatvora, bit će utvrđene sve okolnosti kako je Vujović došao do oružja, te poduzete zakonom predviđene mjere prema odgovornim službenicima.

O bijegu zatvorenika Ivana Vujovića, Uprava zatvora odmah je obavijestila sve nadležne organe, kako bi poduzeli potrebne mjere i radnje, a u cilju hvatanja odbjeglog zatvorenika.

Ovo nije prvi slučaj bijega iz bjelopoljskog zatvora. Prethodno je, sredinom listopada, pobjegao zatvorenik Jovica Zindović.

Kopirati
Drag cursor here to close