Zbog antiruske politike

Nakon škola: U Sarajevu na meti bombaških prijetnji policijske postaje

Dnevni avaz objavio je presliku sadržaja prijeteće poruke poslane na ćirilici u kojoj je kao pošiljatelj navedena ruska služba državne sigurnosti FSB.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 06. 2022. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više policijskih postaja u Sarajevu u srijedu je dobilo upozorenja o postavljenim bombama a u porukama elektroničke pošte navedeno je kako je to čin koji je uslijedio zbog "antiruske politike" koja se vodi u Federaciji BiH.

Nakon što su protekle noći bombaške prijetnje poslane na adrese elektroničke pošte škola, uglavnom na području Republike Srpske, kasnije tijekom dana uzbuna je podignuta i u policijskim postajama u Sarajevu.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrdili su kako provode temeljite preglede zgrada u kojima su smještene policijske postaje.

Dnevni avaz objavio je presliku sadržaja prijeteće poruke (na slici) poslane na ćirilici u kojoj je kao pošiljatelj navedena ruska služba državne sigurnosti FSB.

"Na ovaj korak su nas natjerale vlasti BiH svojom antiruskom politikom i nasrtajem na naš bratski srpski narod u Republici Srpskoj. NATO vam neće pomoći. Utječite na svoju vladu ako ne želite, kao u Ukrajini. S poštovanjem FSB!", stoji u poruci.

Na području Srpske do sada je policiji prijavljeno da je 429 osnovnih, centralnih i područnih, te srednjih škola primilo mail s porukom prijetećeg sadržaja da je postavljena bomba u školi.

Veze s Ruskom Federacijom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da su jutrošnje prijave o postavljenim eksplozivnim napravama u školama širom Srpske politički obojene i da su očekivane, ali i da su ozbiljno shvaćene i da se poduzimaju neophodne mjere.

"Ono što do sada znamo iz iskustva drugih jeste da je to na neki način usmjereno i prema ljudima koji na bilo koji način imaju vezu s Ruskom Federacijom", izjavio je Višković novinarima u Doboju, navodeći da su prijave zaprimljene već u večernjim satima kada su krenule i provjere, objavila ej Srna.

Naveo je kako u pravcu smirivanja situacije i radnji koje hakerske grupe rade širom Europe ide činjenica da se približava kraj školske godine.

Kopirati
Drag cursor here to close