Ratni zločin

Nakon prelaska granice uhićen Milenko Samardžija

Osumnjičeni Milenko Samardžija, zvani "Travka", rođen 1964. godine u Travniku.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2022. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Operativnim radom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine s partnerskim institucijama i agencijama, nakon tri mjeseca, lociran je i uhićen osumnjičeni za ratni zločin u Balatunu kod Bijeljine u rujnu 1992. godine.

Osumnjičeni Milenko Samardžija, zvani "Travka", rođen 1964. godine u Travniku, uhićen je nakon ulaska na teritoriju Bosne i Hercegovine, na graničnom prijelazu Brod. Osumnjičeni je boravio u inostranstvu i bio je nedostupan organima BiH.

On se tereti da je, kao pripadnik Specijalnog voda MUP-a RS Sokolac, kao izravni počinitelj likvidacija s drugim osobama, sudjelovao u ubojstvu 22 civila bošnjačke nacionalnosti iz Bijeljine, članova porodice Sarajlić, Sejmenović i Malagić, među kojima je bilo i maloljetne djece i starijih osoba.

Žrtve su strijeljane na obali rijeke Drine u mjestu Balatun, nakon što su nezakonito odvedene iz svojih domova, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u pogledu prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Kopirati
Drag cursor here to close