Sumnje

Nakon Čapljine – Prijava tužiteljstvu i zbog prodaje zemljišta u Grudama

Načelnik Grizelj za Bljesak.info je rekao kako nema što reći o prijavi jer za nju niti ne zna…
Vijesti / Crna Kronika | 02. 02. 2024. u 13:14 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijskom tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije Široki Brijeg podnesena je kaznena prijava protiv načelnika Gruda Ljube Grizelja zbog prodaje općinskog zemljišta, potvrđeno je za Bljesak.info u ovom tužiteljstvu.

Načelnik Grizelj za Bljesak.info je rekao kako nema što reći o prijavi jer za nju niti ne zna. Prema saznanjima portala Bljesak.info, prijava podnesena prije više od deset dana.

Važeće procedure

''Zanimljivo je da saznate vi prije nego onaj protiv koga je podnesena prijava'', rekao je Grizelj dodavši da ne zna o kojoj se zemlji radi.

Naveo je kako je 13 godina načelnik te da je u to vrijeme bilo puno različitih vrsta poslovnih transakcija u poslovnoj zoni.

''Preko 250 tisuća kvadrata smo poduzetnicima stavili na raspolaganje i izvan zone još 500 (tisuća četvornih metara, op.a.) tako da ne znam o kojoj se prijavi radi. Sve što je rađeno je rađeno sukladno važećim propisima u ovoj državi. Ne vidim nikakva razloga'', rekao je Grizelj za Bljesak.info.

Dodao je kako je prodano ''možda milijun kvadrata u ovih 10, 12 godina različitih kategorija stavljeno u funkciju javnim natječajem po početnim cijenama koje utvrdi vještak raznim poduzetnicima''.

''Sve rađeno javnim natječajem po važećim procedurama'', rekao je.

Sarajevska priča

Na pitanje je li bilo nekih pritužbi na prodaju zemljišta, rekao je kako nije bilo pritužbi ''osim SDP-a i momaka ovih gore koji uvijek nešto štite državu Bosnu i Hercegovinu pa oni prave nekakav problem.''.

''Ali to je sarajevska neka priča. To su političke priče'', rekao je Grizelj.

Kako doznaje portal Bljesak.info prijava se odnosi na prodaju zemljišta površine od oko 330.000 četvornih metara 2021. godine po cijeni od 2 KM dok se navodno na istim lokalitetima zemljište prodavalo i kupovalo po cijeni višoj od 7 KM.

Podsjetimo, nedavno je zbog prodaje općinskog, odnosno gradskog zemljišta, podignuta optužnica protiv čapljinskog gradonačelnika Simljana Vidića.

Tereti se za malverzacije pri prodaji zemljišta u razdoblju d ožujka 2011. godine do siječnja 2015. godine čime je nanesena milijunska šteta gradskom proračunu. Potom je iz Transparency Internationala objavljeno kako uz Čapljinu vezano nekoliko afera vezanih za gradsko zemljište što je dovelo i do sudskih procesa zbog nedostavljanja informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close